Web siteleri arasında, arama motoru sonuçlarında daha önde çıkmak için kıyasıya bir rekabetin yaşandığı günümüzde, tanıtım yazısı yayınlatmak oldukça popüler bir hale gelmiştir. Burada amaç, tanıtımı yapılan sitenin farklı sitelerde yayınlanan metinler içinde geçen bazı anahtar kelimelerden link ( bağlantı ) almasıdır. Bu sayede, hedeflenen anahtar kelimelerdeki sıralamalarda yükseliş hedeflenmektedir. Ancak hem tanıtım yazısı yayınlanacak siteyi seçmek hem de tanıtım yazısı hazırlama konusunda bazı noktalara özellikle dikkat etmek gerekir.
Tanıtım yazısı yayınlatılacak site seçimi hakkında önemli noktalar
Tanıtım yazısı yayınlatılacak site mutlaka Google arama motorunda indekslenmiş ve ziyaretçi alıyor olmalıdır. Reklamı yapılan site ile benzer içeriğe sahip siteler öncelikli olarak tercih edilmelidir. Yayıncı sitenin, olumsuz kabul edilen türdeki sitelere link vermediğinden emin olunmalıdır.
Yayıncı sitenin yüksek sayıda günlük ziyaretçiye, yüksek domain otoritesine ve Google News kaydına sahip olması olumlu göstergelerdir. Bunun aksine: Spam skorunun yüksek olması, Google da çok az sayıda ya da hiç indekslenmiş sayfasının olmaması, yetişkin içerikli sitelere link çıkışı ise olumsuz göstergeler olup bunlarda yazı yayınlatmaktan özellikle kaçınılmalıdır.
Tanıtım yazısı hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler
Tanıtım yazısı tercihen 250-300 kelimeden kısa olmamalıdır ve bir adet yüksek kaliteli ( tercihen orijinal ) görsele sahip olmalıdır. Başlık olabildiğince ilgi çekici seçilmelidir. Ancak ilgi çekici olmasını sağlamak için tanıtım yazısı içeriğinden çok farklı algılanacak şekilde oluşturulmamalıdır.
Başlık gibi metinde ilgi çekici, bilgi verici olmalıdır. Tamamen reklam amaçlı cümlelerden kaçınılmalıdır.
Bir tanıtım yazısı için de tercihen bir ya da iki link çıkışı yeterli olacaktır. İki link çıkışı yapılacaksa ikisi de ana sayfaya ya da aynı sayfaya yapılmamalıdır. Link ya da linkler dofollow olarak verilmelidir.
Diğer Önemli Noktalar
Birden fazla sitede tanıtım yazısı yayınlanacak ise her biri için tercihen farklı tanıtım yazısı hazırlanması daha etkili olacaktır. Metinler birbirinden tamamen farklı olmasa da en azından başlıklar değiştirilmeli, yazı içinde küçük oynamalar yapılmalıdır. Tüm tanıtım yazıları aynı gün, aynı hafta yayınlatılmak yerine çalışma günlere, haftalara yayılabilir, 2-3 gün arayla ya da her hafta bir adet olacak şekilde planlanabilir.