Koltuk takımı seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler

Ev dekorasyonunda en dikkat çekici unsurlardan biri doğru mobilya seçimleri ile evinizin sizin ışığınızı yansıtmasıdır. Ev eşyalarının seçiminde etkin olan ve en çok zaman geçirdiğimiz koltuk takımları ise diğer detayların şekillendirilmesinde oldukça önemlidir. Vitrinlerden, TV ünitelerine, kullanılan aksesuarlardan duvardaki aynaya kadar yapılan bütün seçimleri etkileyen koltuk takımları, kişinin tarzına ve yaşam alanın planına uygun olarak tercih edilmeli. Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, koltuk takımı seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler ile ilgili verdiği tavsiyelerle dekorasyon meraklılarını aydınlattı.

“Biz Kaliteye İnanıyoruz’’ 

Tepe Home olarak bu yılki mottolarının kalite odaklı olduğunu söyleyen Levent Çapan “Özellikle koltuk takımı satın alınırken en çok üzerinde durulması gereken konuların başında kalite gelmelidir. Kullanılan malzeme ve işçiliğin kalite ile harmanlandığı ve tasarımları ile sizi, tarzınızı bütünleyen ürünler tercih edilmediği taktirde uzun ömürlü bir kullanımdan söz etmek ne yazık ki mümkün değil. Dolayısıyla kaliteden ödün vermeden seçimler yapmak dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında geliyor. Tasarımıyla size kendinizi iyi hissettiren, fonksiyonel, konforlu, modüler ve mutlaka kalite unsurunu bir arada sunan ürünler tercih edilmeli. Kalitesiz malzeme ile üretilen koltuklar, görsel olarak çekici gelse de uzun dönemde konforlu bir kullanım sağlamayacağı için sizi mutsuz edecektir. Bu yüzden mutlaka koltuk takımlarında kullanılan malzemelerle ilgili detaylı bilgi almanızı ve ürününün arkasında duran markları tercih etmenizi tavsiye ediyoruz” dedi.

Konfor ve ergonomi

“Koltuk takımı seçerken kalitenin beraberinde beklenen konfor hissi, tercihleri etkileyen bir başka önemli unsurdur. Hem sağlık açısından hem de rahat kullanım açısından oldukça önemli olan ergonomik koşullara dikkat etmek gerekiyor. Kullanırken kendimizi özgür hissedeceğimiz koltukların ergonomik özelliklere sahip olması gerekiyor. Kullanım kolaylığı sağlayabilecek fonksiyonel ve modüler özellikleri de bulunan bir koltuk takımına sahip olmak, eviniz için yapacağınız en doğru alışveriştir’’ diyen Levent Çapan, Tepe Home olarak döşemeli ürün grubunda kalite ile birlikte en önem verdikleri unsurlardan birinin de konfor olduğunu belirtti.

Kaliteli kumaşlar ve renk seçimi ile evinizin ışığını yansıtın

Koltuk takımı seçerken çok sık yapılan hatalardan da bahseden Levent Çapan “Evinizin belki de en önemli ve en çok kullanılan mobilyasını alırken kumaş seçimi çok önemlidir. Kumaş kalitenin de önemli detaylarından biridir. Konforu ve rahatlığı doğrudan etkileyen kumaş kalitesi, oturum rahatlığı sunmanın yanı sıra şık ve evin bütünü ile uyumlu bir görünümün anahtarıdır. Bu nedenle, Tepe Home’da, evinizin dekorasyonuna uygun olarak seçebileceğiniz çok zengin çeşitlilikte sunduğumuz farklı renk ve dokulardaki kumaş alternatifleri ile tüketicimize geniş bir hareket alanı tanıyoruz. Aynı zamanda kaliteli işçiliğin ve kumaşın doğru döşenmesinin çok önemli olduğu vurgulamamız gerekiyor” dedi.

Trendler ve zevkler

“Zamanın ruhuna uygun, güncel trendleri yakalayan koleksiyonlar oluşturduklarını sözlerine ekleyen Çapan “Modern hayatın yarattığı şehirleşme ile daha küçük metrekareli alanlarda konforu ve fonksiyonelliği bir arada sunan ürünlere de yönelim arttı. Her eve uyum sağlayabilen ve kombinasyon özgürlüğü sunan modüler ürünlerin daha çok tercih edilir olduğunu görüyoruz. Aynı zamanda uzun süre evde kalmamıza neden olan pandemi koşulları, bireyleri evlerinde daha rahat ve huzurlu hissettirecek konfor odaklı seçimlere yönlendirdi. Müşterilerimizin taleplerini, dünya trendlerini tasarımlarımıza yansıtıyoruz. Bunun yanı sıra, zengin bir ürün çeşitliliği sunarak sadece trendlerle sınırlı kalmıyor, farklı zevklere ve ihtiyaçlara hitap edebilmeyi de amaçlıyoruz. Dünya değişirken, yaşam şekilleri farklılaşırken, ihtiyaçlar evrilirken biz de müşteri memnuniyeti ve keyifli bir alışveriş deneyimi sunmaya odaklanıyor ve aynı paralelde değişimi benimsiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir