2. El Araç Ticaretinde TSE Belgeli Hizmet Noktasına Dikkat

İkinci el araba alırken en önemli unsur olan bağımsız ve tarafsız oto ekspertiz hizmeti, ikinci el aracın satış fiyatının belirlenmesinde rol oynarken, alıcının da talip olduğu aracın geçmiş ve mevcut durumunu görebilmesi açısından önem arz ediyor. Oto ekspertiz sektöründe güvenilir hizmet alabilmek içinse TSE Hizmet Yeterlilik belgesine dikkat edilmesi gerekiyor. TÜV SÜD D-Expert Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger “İkinci el araç ticaretinde alıcı ve satıcılar araç ekspertizi yaptırdıkları hizmet noktasında TSE belgesinin bulunmasına önem göstermeli” diyerek ikinci el araç ticaretiyle ilgilenenleri uyardı.

Tüm Noktaların Derinlikli İncelenmesi Gerekiyor

Otomobil ekspertiz işlemleri aracın geçirdiği kazalardan sonra değişen parçalarından bozuk olan mekanik aksam ve sorun ya da masraf çıkarması muhtemel parçalara değin tüm noktaların derinlikli incelemesini içeriyor. Bu inceleme işlemleri tamamlandığında, ekspertiz yaptırılmasını talep etmiş olan kişiye ikinci el araç ekspertiz raporu veriliyor. Ancak raporun verilmesinde alıcının dikkat etmesi gereken en önemli nokta TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi.

Hizmet Belgeleri Tam Olan Firmalarla Çalışılmalı

Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger” TÜV SÜD D-Expert ’in tam bağımsız, tarafsız ve güvenilir oto ekspertiz hizmetiyle, İkinci el araç alışverişinde alıcı veya satıcının mağdur olmasına neden olan durumların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Biz TÜV SÜD D-Expert ailesi olarak her geçen gün müşterilere güvenilir hizmeti, en kolay ve en hızlı şekilde sunma hedefimiz için çalışarak, alıcı ve satıcılar arasındaki güven ortamı oluşmasına katkı sağlamayı ekibimizle birlikte kendimize görev edinirken yeni yönetmeliğin koşullarını sağlayamayan hizmet verenlerin, alıcıları mağdur etmesi, sektörde sağlamaya çalıştığımız güven ilkesi açısından kabul edilemez ‘’ ifadelerini kullandı.

Ayözger sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanların beklentilerine karşılık verebilecek, ikinci el oto ekspertiz hizmetinde alıcı ve satıcı arasındaki iletişime netlik kazandırabilecek, tam bağımsız, doğru ve güvenilir ortamı sağlamak için hizmet ağımızı genişletiyoruz. İstanbul Anadolu Yakası’nın kalbinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda kaliteli hizmetimizi müşterilerimizle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir